PERSOON. Playboy, kes võinuks muuta Põhja-Koread

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-nam 2010. aastal Macau hotellis, kus ta kinnitas ajakirjanikule, et kuulujutud tema tapmiskäsu kohta ei vasta tõele.
Kim Jong-nam 2010. aastal Macau hotellis, kus ta kinnitas ajakirjanikule, et kuulujutud tema tapmiskäsu kohta ei vasta tõele. Foto: Reuters/ScanPix

Kuigi pole tõendeid, et esmaspäeval Malaisia pealinnas Kuala Lumpuri lennujaamas salapärastel asjaoludel surnud Kim Jong-nami elutee katkes tema Põhja-Korea liidrist poolvenna Kim Jong-uni käsul, ei saa seda ka välistada.

Vanema Kimi surma kohta polnud eilseks kuigi palju infot. Üleeile teatasid Lõuna-Korea ja Malaisia meediaväljaanded, et Kuala Lumpurist Hiinasse Macausse lendama valmistunud 46-aastane Kim Jong-nam mõrvati. Selle kohta, kes ja kuidas seda tegi, võis leida erinevaid andmeid.

Näiteks on kõneldud kahest sündmuspaigalt taksoga põgenenud naisest – väidetavalt Põhja-Korea agentidest –, kes olevat Kimi mürgitanud. Kirjutatud on nii mürginõelast kui ka Kimile näkku pihustatud salapärasest kemikaalist. Surma asjaolusid uuriv Malaisia politsei oli eilseks pidanud kinni ühe naissoost kahtlusaluse ning ütles, et üksikasju selgitatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles