Ligi 40-tunnine pantvangidraama Bulgaaria pangas sai läbi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria politseinikud Slivenis panga jures, kus mees võttis pantvangi kuus inimest.
Bulgaaria politseinikud Slivenis panga jures, kus mees võttis pantvangi kuus inimest. Foto: SCANPIX

Bulgaarias Slivenis aset leidnud pantvangidraama sai varahommikul läbi, kui üleeile kuus inimest pantvangi võtnud ja hiljem nad vabastanud Stefan Petrov lõpuks Investbanki hoonest ise välja tuli.

Sofia uudisteagentuur kirjutab viitega Bulgaaria riiklikule raadiole, et Petrov väljus pangahoonest kell 7.20 kohaliku aja järgi.

Draama sai alguse 23. märtsil kella 16 paiku, kui 27-aastane Petrov sisenes panka ja nõudis relvaga ähvardades raha. Mees võttis pantvangi kuus pangatöötajat.

Intsidendi ajal sai haavata panga 44-aastane turvatöötaja, kes toimetati hiljem haiglasse ja kelle seisund on endiselt raske.

Kolmapäeva õhtul täitsid politseinikud osa Petrovi nõudmistest, toimetades talle sigarette ja gaseeritud vett. Pärast seda päästis mees ühe pantvangi vabaks.

Eile hommikul lasti ta vabaks ülejäänud viis pantvangi. Seejärel varjus mees panga rahahoidlasse ja ähvardas endalt elu võtta.

Petrov veetis pangahoones ligi 40 tundi. Uudisteagentuuri Focus andmetel tunneb mees ennast normaalselt. Ta viidi politseijaoskonda, kus temaga vestlevad psühholoogid.

Siseminister Tsvetan Tsvetanov kiitis politseinikke hea töö eest väga keerulistes tingimustes. Ta lisas, et Petrov on politseinikele varasemast ajast tuttav kui narkosõltlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles