Rootsi politsei alustab jahti tagasilükatud asüülitaotlustega isikutele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Malmö kesklinnas magamas.
Migrandid Malmö kesklinnas magamas. Foto: TT/PATRICK PERSSON/SCANPIX

Rootsi valitsus teatas kavatsusest anda politseile õigus viia läbi reide riigi erinevates firmades 33 000 tagasi lükatud asüülitaotlusega isiku tabamiseks, vahendab Sverigesradio.

Praegu on Rootsi politseil õigus otsida läbi ettevõtete ruume ainult siis, kui neil on alust kuriteo kahtlustamiseks. Uus seadus aga annaks neile loa korraldada reide ka immigratsiooniseadust eiravate isikute tabamiseks.

Lisaks kehtestaks seadusmuudatus ilma tööloata isikute tööandjatele senisest kaks korda suuremad trahvid.

«Mõte on selles, et avaldada survet inimestele, kes palkavad haavatavas positsioonis isikuid,» sõnas justiitsminister Morgan Johansson.

Lisameetmed muudavad politseil lihtsamaks ka immigrantide kontrollimise jooksul sõrmejälgede võtmise ja passide ning muude dokumentide konfiskeerimise.

Lisaks sellele plaanib valitsus viia läbi hindamise immigrantidele väljastatud ajutiste passide, reisidokumentide ja elamislubade väärkasutamise kohta.

Rootsi migratsiooniagentuuri hinnangul võib järgneva kolme aasta jooksul jääda riiki kuni 33 000 tagasilükatud asüülitaotlustega isikut.

Eelmise aasta lõpus otsis politsei taga 12 606 inimest, keda tuleks riigist välja saata.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles