Hollande: Suurbritannial tuleb Brexiti eest maksta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande.
François Hollande. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP/Scanpix

Prantsusmaa president François Hollande hoiatas täna Euroopa Liidu 27 liikmesmaa tippkohtumisel, et Suurbritannial tuleb Brexiti eest hinda kanda.

Ühenduse juhid arutavad tippkohtumisel juhtnööre lahkumiskõnelusteks, mis algavad tõenäoliselt kohe pärast Suurbritannia ennetähtaegseid üldvalimisi 8. juunil.

«Suurbritannia jaoks kaasnevad lahkumisega vaieldamatult kulud, see oli nende valik,» ütles Hollande tippkohtumisele saabudes.

«Me ei tohi olla karistavad, aga samas on selge, et Euroopa teab, kuidas oma huve kaitsta. Suurbritannia positsioon väljaspool ELi kujuneb halvemaks kui liidu liikmena,» lausus president.

Viimaseid nädalaid Prantsuse riigipeana töötav  Hollande lükkas tagasi väited, justkui õnnestuks Briti peaministril Theresa Mayl 8. juunil peetavate üldvalimiste võitmisega oma läbirääkimispositsiooni tugevdada.

«Saan valimisi puudutavast argumendist aru, aga ELi see ei mõjuta. Liidu põhimõtted ja eesmärgid on juba paika pandud. Need on need juhised, mille läbirääkijad on valinud,» lausus ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles