Londoni rünnaku pealtnägija: ohutut kohta ei olnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evakueeritud külalised Premier Inn Bankside hotelli juures.
Evakueeritud külalised Premier Inn Bankside hotelli juures. Foto: Yui Mok/AP/Scanpix

Pealtnägijad kirjeldavad Londoni sillal ja Borough' turul toimunud jubedaid sündmusi. Paljud inimesed olid rünnaku hetkel väljas õhtustamas või jälgimas Euroopa Jalgpalli Meistriteliiga finaalmängu.

Väljaande The Guardian ajakirjanik Bethany Atkin viibis rünnaku hetkel Borough High Streetil väikeses silla all asuvas restoranis.

«Me istusime päevavarjude all kohas, mis jäi silla alla, kui järsku langes varjudele prügisadu. Veok oli vastu silda sõitnud. Me tõusime püsti ja kõik hakkasid laiali liikuma. Üks mees veritses, kuid ma ei tea, kuidas ta viga sai. Me jooksime restorani, et ohutut kohta leida, kuid seda ei olnud.»

Väljas nägi Atkin veel üht ohvrit: «Me nägime naist, kes oli verega kaetud, umbes 20 meetrit sillast eemal. Ma nägin, et ta lamas põrandal.»

Inimesed üritasid London Bridge'i haiglasse varju joosta, kuid tänaval oli teinegi rüselus.

«Üks mees hõikas midagi, mille järel hakkasid kõik karjuma ja tema eest põgenema.»

25-aastane anonüümseks jääda soovinud mees kirjeldas, et Londoni sillal sõites märkas ta teadvusetuna teel meest ja rasedat naist.

«Me arvasime, et tegu on avariiga, kuid lähemale jõudes nägime väga palju verd ja haavatud inimesi. Paremat kätt oli raskete vigastustega rase naine, vasakul üritati meest elustada. Me ei tea, kas naine jäi ellu.»

«Me pidime autost väljuma, palju inimesi karjus. Seejärel saabusid kiirabiautod.»

Üks tunnistaja kirjeldas, kuidas auto oli sillal rahvahulka sõitnud: «See paiskas inimese umbes nelja meetri kõrgusele õhku. Minu vaateulatuses paistis umbes viis-kuus inimest maas lamavat. Nad paistsid kas surnud või hinge vaakuvat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles