Emiraatide ametnik naeruvääristas kirjavahetuses Trumpi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Patsy Lynch/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Araabia Ühendemiraatide (AÜE) USA saadiku lekkinud e-kirjad paljastavad araabiamaa kahetise suhtumise Ühendriikide presidenti, vahendab Al Jazeera.

Väljaandele Huffington Post on lekitatud AÜE USA saadiku Yousef al-Otaiba kirjavahetus president Barack Obama lähedaste ametnikega, milles Otaiba korduvalt toonast presiendikandidaati Donald Trumpi kritiseerib.

«Kas sul on mulle Abu Dhabis koht olemas?» uuris Obama Lähis-Ida nõunik Rob Malley Otaibalt 2016. aasta presidendivalimiste õhtul.

«See ei ole naljaks. Kuidas see juhtuda sai? Millisel planeedil saaks Trump president olla?» vastas Emiraatide saadik.

Ka teine lekkinud kirjavahetus pärineb 2016. aastast, mil parempoolne USA kommentaator Judith Miller saatis Otaibale hulga postitusi, kus Saudi vilepuhuja kritiseeris Emiraatide kroonprints Mohammed bin Zayed Al Nahyani.

AÜE diplomaadi sõnul oli nende lugemiseks kulutatud seitse minutit sama hea kui seitse minutit Donald Trumpi vaadata – ajaraisk.

Otaiba on USA julgeolekuteenistuste ringis hästi tuntud nimi, ta on osalenud kaitseametnike kutsel ka Pentagoni strateegiakohtumistel.

Väidetavalt on Otaiba kirjavahetuse lekitajate soov paljastada Emiraatide välispoliitika kahepalgelisus USA suhtes. Lisaks ilmneb kirjadest ka katse näidata Katari halvas valguses.

USA ja AÜE ametnikud ei ole lekkeid kommenteerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles