EL: nõrk läbirääkimispartner on Brexiti-kõnelustele halb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peter Hartenfelser/imago/Hartenfelser/Scanpix

Nõrk Briti läbirääkimispartner komplitseerib veelgi kõnelusi riigi lahkumise üle Euroopa Liidust, hoiatas ELi ametnik, kui peaminister Theresa May konservatiivid kaotasid ennetähtaegsetel valimistel parlamendienamuse.

«Me vajame teovõimelist valitsust, kes suudaks läbi rääkida Suurbritannia lahkumise üle .... brittidel on vaja oma lahkumise üle läbi rääkida, kuid nõrga läbirääkimispartneriga on oht, et kõnelused on halvad mõlemale osapoolele,» ütles ELi eelarvevolinik Günther Oettinger Saksa raadiole.

May kuulutas ennetähtaegsed valimised välja valitsuse enamuse suurendamiseks ja Brexiti-kõnelustel läbirääkimispositsiooni tugevdamiseks, kuid jäi parlamendienamusest ilma ega saa ainult konservatiivide valitsust moodustada.

Oettinger kinnitas, et EL on Brexiti-kõnelusteks valmis, kuid järgmised tunnid või päevad näitavad, kas läbirääkimispartner saab üldse kõnelusi alustada, sest ilma valitsuseta ei saa läbirääkimisi pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles