Hiina hoiatas Põhja-Korea kriisi kontrolli alt väljumise eest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: Wong Maye-E/AP/Scanpix

Hiina suursaadik ÜRO-s hoiatas esmaspäeval katastroofiliste tagajärgede eest, kui maailma juhtriigid ei suuda leida teed pingete leevendamiseks Põhja-Koreaga ja olukord väljuks kontrolli alt.

Suursaadik Liu Jieyi edastas hoiatuse päev pärast seda, kui USA president Donald Trump ja Hiina liider Xi Jinping arutasid Põhja-Korea raketi- ja tuumakatsetustest tulenevat ohtu.

«Praegu on pinged kõrged ja me tahame kindlasti näha deeskaleerumist,» ütles Liu New Yorgis ÜRO peakorteris pressikonverentsil. Hiina on juulis ÜRO Julgeolekunõukogu eesistuja.

«Kui pinged ainult suurenevad, siis varem või hiljem väljub see (olukord) kontrolli alt ja tagajärjed oleksid katastroofilised,» sõnas ta.

USA on kindlal seisukohal, et Põhja-Koreaga saab alustada kõnelusi alles siis, kui Pyongyang on peatanud tuuma- ja raketikatsetused.

Liu nimetas Põhja-Korea kriisi väga tõsiseks.

«Me ei saa endale lubada liiga kaua ootamist ilma dialoogi pidamata,» rõhutas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles