KOHALIK VAADE. Hispaania vaevleb korruptsioonipohmellis

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanlased avaldamas meelt korruptsiooni vastu.
Hispaanlased avaldamas meelt korruptsiooni vastu. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

Kas hispaanlased on korrumpeerunumad kui teised rahvad Euroopa Liidus? Uudiseid jälgides võib jääda selline mulje. Viimastel kuudel on paljud poliitskandaalid õõnestanud usaldust Hispaania riigiasutuste suhtesning aidanud kaasa uute poliitiliste jõudude Podemose ja Ciudadanose populaarsuse kasvule.

Korruptsiooni tõttu on löögi saanud poliitikute, kuningapere, ettevõtete ja pankade maine ning süvenenud avalikkuse arusaam Hispaaniast kui ebaausast riigist. Hiljutise arvamusuuringu järgi on korruptsioon töötuse järel Hispaania valijate silmis tähtsuselt teine probleem.

Majandusbuum 2000ndatel tõi kaasa korruptsioonipohmelli. See on nagu vähk, mis mööda riiki edasi kasvab. Rikutud on kogu poliitilise spektri maine, alates konservatiividest sotsialistideni, keskvalitsusest kohalike omavalitsusteni. Poliitikast rääkides ei saa üle korruptsioonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles