USA ähvardas Põhja-Korea tõttu Hiinat (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea ametliku uudisteagentuuri KCNA eile väljastatud fotol näeb riigi liidrit Kim Jong-uni pärast edukat raketikatsetust sõjaväelast embamas.
Põhja-Korea ametliku uudisteagentuuri KCNA eile väljastatud fotol näeb riigi liidrit Kim Jong-uni pärast edukat raketikatsetust sõjaväelast embamas. Foto: STR/AFP/Scanpix

Ühendriigid hoiatasid eile Pyongyangi, et Põhja-Korea relvakatsetused on kiirelt sulgemas ust diplomaatilisele lahendusele.

Põhja-Korea katsetas üleeile esmakordselt edukalt mandritevahelist ballistilist raketti, mis suudab tabada USA osariiki Alaskat.

USA president Donald Trump ja teised tippametnikud käisid välja võimaluse karistada Põhja-Koreaga kauplevaid riike. Ähvardus on suunatud Pyongyangi suurimale majanduslikule toetajale Hiinale, mida läbib 90 protsenti Põhja-Korea väliskaupadest.

Trump küsis eile Twitteris, miks peaks USA jätkama presidendi hinnangul halbadest kaubanduslepetest riikidega, kes meid ei aita.

Valge Maja sõnumit rõhutas ka USA suursaadik ÜRO juures Nikki Haley, kes ütles ÜRO Julgeolekunõukogu eilsel erakorralisel istungil, et USA valitsus uurib võimalust karistada mis tahes riiki, mis teeb äri selle lindprii režiimiga.

USA kehtestas 29. juunil Põhja-Korea sidemete tõttu sanktsioone ühele Hiina pangale ning Trump süüdistas eile Hiinat Pyongangi majanduslikus abistamises. President ütles, et kaubandus Hiina ja Põhja-Korea vahel kasvas (tänavu) esimeses kvartalis ligi 40 protsenti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles