Mehhikost leiti mitu massihauda

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massihaudadesse maeti ilmselt narkovägivalla ohvrid.
Massihaudadesse maeti ilmselt narkovägivalla ohvrid. Foto: SCANPIX

Mehhiko võimud tegid pühapäeval riigi põhjaosas kindlaks veel neli matmispaika, kuhu ilmselt on maetud narkovägivalla ohvrid.

Armee teatel leiti Tamaulipase osariigist avastatud matmispaikadest 16 surnukeha. Alates läinud neljapäevast on Tamaulipase osariigi massihaudadest leitud kokku 88 inimese säilmed, vahendas uudistevõrk AFP.

Armee sõnul juhatas võimud matmispaika Armando Morales Uscanga, kelle sõnul on osa ohvritest märtsis pantvangi võetud bussireisijad. Uscanga on seejuures ise kahtlusalune, kes on üles tunnistanud osalemise röövimistes, tapmistes ja surnukehade matmises.

Juhtunuga seoses on peetud kinni 16 isikut, kuid tapatöö motiiv on endiselt ebaselge. Vägivalla poolest kurikuulsas Tamaulipase osariigis on käinud aga aastaid Zetase ja Gulfi narkokartellide vaheline võitlus.

Mehhiko president Felipe Calderon alustas sõjaväe abiga võitlust riigi võimsate narkokartellide vastu pärast võimule tulemist 2006. aasta lõpus. Narkokuritegevusega on saadetud võitlema üle 50 000 korrakaitsja, sõjaväelase ja föderaalagendi.

Soovitud edu võitluses narkokuritegevusega pole toonud ka politseinikest vähem korrumpeerunuks peetavate sõdurite ja föderaalagentide kaasamine, sest narkojõukude kokkupõrked nõuavad üha enam uusi ohvreid. Enamik narkokartellide toime pandud kuritegusid jääb aga lahendamata politsei ja ametnike korrumpeerituse tõttu.

Arveteklaarimistes on enam kui nelja aasta jooksul hukkunud nüüdseks üle 34 600 inimese, eriti suur on ohvrite arv USA piiriäärsetel aladel, kus hukkunute sekka satub üha rohkem süütuid kõrvalisi isikuid.

Mullu hukkus narkokuritegevusega seotud rünnakutes 15 237 inimest, mis on viie sõja-aasta kõrgeim näitaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles