Interpol väljastas nimekirja Euroopat ohustavatest IS-i enesetapuründajatest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja Mosulis. Foto on illustratiivne.
Islamiriigi võitleja Mosulis. Foto on illustratiivne. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Interpol on saatnud ringlusesse nimekirja 173 Islamiriigi võitlejast, kes usutakse olevat koolitatud korraldama Euroopas enesetapurünnakuid kättemaksuna lüüasaamise eest Lähis-Idas, vahendab The Guardian.

Kuritegevusega võitleva agentuuri nimekiri on koostatud tuginedes USA luureinfole, mis on kogutud Islamiriigi territooriumitele Süürias ja Iraagis korraldatud rünnakute käigus.

Euroopa vastuterrorismi võrgustik kardab, et Islamiriigi positsioonide kokkuvarisemisega Lähis-Idas suureneb enesetaputerroristide tegevuse aktiivsus Euroopas.

Praegu pole mingit kinnitust, et nimekirjas figureerivad isikud on Euroopasse sisenenud, kuid Interpoli ringkiri kutsub julgeolekuagentuure koostööle ja valvsusele ning rõhutab olukorra tõsidust.

27. mail Interpoli sekretariaadi poolt liikvele saadetud nimekiri defineerib antud julgeolekuohtu kui rühma inimesi, kes on koolitatud isetehtud lõhkekehasid valmistama ja paigaldama eesmärgiga külvata surma ja põhjustada vigastusi.

Arvatakse, et nad võivad terroritegude kordasaatmiseks piirideüleselt liikuda.

Andmed koguti USA luure usaldusväärsetest allikatest ning esitati FBI-le korrastamiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles