Trumpi visiidi vastu avaldaks meelt kaks miljonit britti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Suurbritannias läbi viidud küsitlusest selgus, et Ühendriikide presidendi Donald Trumpi järgmisesse aastasse plaanitud visiidi vastu läheks tänavatele meelt avaldama kaks miljonit britti, vahendab Independent. 

Briti pemainister Theresa May. Foto: Jack Taylor/Pool / Reuters/Scanpix
Briti pemainister Theresa May. Foto: Jack Taylor/Pool / Reuters/Scanpix Foto: POOL/REUTERS

Neli protsenti küsitletutest, ehk umbes kaks miljonit Briti elanikku ütles, et läheks kindlasti Trumpi visiidi vastu protestima. Seitse protsenti vastanutest kaaluks meeleavaldusega liitumist.

13 protsenti vastanuist väitis aga, et neil oleks USA skandaalse presidendi visiidi üle hea meel, samas 27 protsenti neist jäi teemas uhtes ükskõikseks.

Küsitlusettevõte ICM Unlimited viis internetis küsitluse läbi 25-28 august vähemalt 18-aastaste täiskasvanute hulgas.

Trump ütles väidetavalt Briti peaministrile Theresa Mayle, et ei kavatse enne riiki külastada, kui talle garanteeritakse parem vastuvõtt. Tema Briti-visiit lükati laialdaste meeleavalduste hirmus juba edasi järgmisesse aastasse. May kutsus Trumpi külla juba jaanuaris.

Peetakse siiski võimalikuks, et Trump võib teha mitteametliku visiidi Šotimaale, et külastada üht oma kahest sealsest golfiväljakust.

Trumpi visiidi vastu esitatud petitsioon kogus üle 1,8 miljoni allkirja. 

Trumpi visiidi vastu algatatud petitsioon. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix
Trumpi visiidi vastu algatatud petitsioon. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix Foto: BEN STANSALL/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles