Ungari kritiseeris Euroopa kohtuotsust (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Kreetal.
Migrandid Kreetal. Foto: Costas Metaxakis/AFP/Scanpix

Ungari välisministri sõnul on Euroopa kõrgeima kohtu otsus lükata tagasi Ungari ja Slovakkia kaebus Euroopa Liidu põgenike kohustusliku ümberpaigutamisskeemi vastu vastutustundetu ja Budapest mõistab selle hukka. 

«Usume, et see otsus ohustab kogu Euroopa julgeolekut,» ütles Péter Szijjártó Budapestis.

Szijjártó tõotas kasutada kõiki juriidilisi vahendeid absoluutselt vastuvõetamatu otsuse vastu. Viimane olevat tema sõnul poliitilise otsuse, mitte juriidilise või eksperthinnangu tulemus.

«Poliitika on vägistanud Euroopa õigust ja Euroopa väärtusi. See otsus praktiliselt ja avatult legitimeerib Euroopa Liidu võimu liikmesriikide üle,» lausus Szijjártó.

EL kiitis 2015. aasta septembris rändekriisi haripunktis heaks vastuolulise skeemi paigutada Kreekast ja Itaaliast teistesse liikmesriikidesse kahe aastaga ümber 120 000 põgenikku.

Ungari ja Slovakkia kaebasid kava kohtusse ning täna otsustas Euroopa Kohus kaebuse tagasi lükata.

«Kui Euroopa Komisjon jätkab kohustusliku ümberpaigutamiskvoodi jõustamist, siis meie jätkame selle vastu võitlemist,» ütles Szijjártó.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles