Macroni telefoninumber lekkis internetti, järgnes sõnumirünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Prantsuse presidendikantselei kinnitas, et kümmekond päeva tagasi lekkis internetti Emmanuel Macroni telefoninumber, millele järgnes tihe sõnumite laine, mis kõik ei olnud sugugi positiivse sisuga, vahendab The Local.

Viimastel nädalatel toetusküsitlustes tõsise kukkumise teinud Macron sai lisaks sõnumitele ka mõned kesköised telefonikõned.

Prantsuse veebiväljanne Challenges tsiteeris üht Prantsuse ministrit, kes mainis naljatades, et tal oli hea meel, et presidendil ei olnud vähemalt mõneks ajaks telefoninumbri vahetamise tõttu võimalik temaga keset ööd ühendust võtta.

Telefoninumbri lekkimise taga ei olnud häkkerite töö vaid asi sai alguse ajakirjaniku telefoni varastamisega, kuhu oli muuhulgas salvestatud ka Macroni kontaktid.

Presidendikantselei sõnul telefoninumbri avalikuks tulemine mingit turvariski siiski ei kujutanud, kuna Macron kasutas numbrit isiklikel eesmärkidel. Tööasjadeks on riigipeal teine telefon.

Lisaks mobiiltelefonidele kasutab riigipea ka krüpteeritud telefoni ja turvatud liine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles