Kohus mõistis õigeks 11-aastasega maganud mehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaal tekitas skandaali kohtuotsus, mille käigus mõisteti õigeks 11-aastase tüdrukuga vahekorda astunud 28-aastane mees. Õigusemõistjate hinnangul toimus suguakt vastastikusel nõusolekul.

Mees seisab silmitsi vaid karistusega alaealise seksuaalses ärakasutamise eest. Vägistamises teda süüdi ei mõistetud, kuna mees polevat end vägivaldselt peale sundinud.

Uurimise järgi järgnes tüdruk mehele tolle Pariisis asuvasse korterisse. Mees olevat lubanud õpetada talle, kuidas suudelda – kuid selle asemel astusid nad vahekorda. Tüdruku pere väidab nüüd, et ta oli hirmust halvatud ega suutnud end kaitsta.

«Ta arvas, et on liiga hilja; et tal polnud õigust protestida; et sel poleks enam mingit vahet. Ta läks autopiloodi peale – ilma emotsioonide ja reaktsioonita,» rääkis tüdruku ema kohalikule meediale. 

Tüdruku advokaat Carine Diebolt ütles, et pole vahet, kas laps hakkas vastu või mitte. «Kui teemaks on laps, siis ei tohiks olla isegi sellist vaidlust,» ütles ta ajakirjanikele. Sama rõhutasid ka lastekaitsjad.

Prantsusmaa kriminaalkoodeksi järgi on ilma vägivalla, kinnipidamise või ähvardamiseta sooritatud seksuaalkuritegu noorema kui 15-aastase suhtes karistatav viieaastase vangistuse ning 75 000 eurose trahviga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles