Austraalia valitsus lubas tõhustada kodakondsuspoliitikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endised Briti sõjaväelased peredega Austraaliasse saabumas.
Endised Briti sõjaväelased peredega Austraaliasse saabumas. Foto: General/Scanpix

Austraalia konservatiivne valitsus lubas suurendada jõupingutusi riigi kodakondsuspoliitika nõuete tõhustamiseks, pärast seda, kui parlament keeldus rangemate meetmete tarvitamisele võtmisest.

Peaminister Malcolm Turnbull esitas karmimate reeglite kava aprillis, vastates sellega nii avalikkuse survele kui sisserändajate vastase partei Üks Rahvas üleskutsetele.

Ent opositsiooniline Tööpartei koos teiste kriitikutega blokeerisid seadusandluse senatis, kus kava vastuvõtmise tähtaeg kukkus eile.

Eelnõu kriitika keskendus peamiselt keeleoskusnõudele, mille kohaselt pidanuks uued kodanikud näitama ülikooli tasemel inglise keele oskust. Leiboristid nimetasid seda valge Austraalia poliitikaks, mis diskrimineeriks sisserändajaid riikidest, kus inglise keelt ei räägita emakeelena või enimkasutatud võõrkeelena.

Oponendid sõitlesid Turnbulli uue seaduseelnõu pärast, mida valitsusjuht nimetas Austraalia väärtuste kodanikuks saamise protsessi keskmesse tõstmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles