Corbyn: May on suutnud kõik endast välja viia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Corbyn ja Theresa May.
Jeremy Corbyn ja Theresa May. Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP/Scanpix

Suutmatus jõuda Brexiti suhtes kokkuleppele oleks katastroof, ütles Briti opositsiooniliider Jeremy Corbyn täna, lisades, et peaminister Theresa May on suutnud oma tegutsemisega kõik endast välja viia.

Corbyn kohtus Brüsselis Euroopa Ülemkogu kõrvalt teiste vasakpoolsete Euroopa poliitikutega. Opositsioonijuhi sõnul suundus ta Belgia pealinna, et kõnelused tagasi rööbastele juhtida.

Briti peaminister Theresa May soovib Brüsselis EL-i liidritelt, et nad kiidaksid heaks Brexiti kõneluste teise faasi, mis käsitleb EL-i ja Suurbritannia kaubandussuhteid pärast Ühendkuningriigi lahkumist blokist, kirjutas AFP.

«Mayl on õnnestunud peaaegu kõik endast välja viia,» ütles leiboristide juht Corbyn Briti uudistekanalile Sky News.

«Tema ülesanne on kõnelused õigele rajale juhtida. Me ei saa taluda mõtet, et liigume olukorda, kus meil pole Euroopaga kokkulepet,» ütles Corbyn. «See oleks katastroofiline tootmistööstuse töökohtadele ja meil oleksid tõsised probleemid terves majanduses.»

EL-i liidrid on väljendanud seisukohta, et Brexiti kõnelustel pole tehtud piisavalt edusamme, et alustada kõneluste teist faasi.

Suurbritannias kardetakse, et London ei saavuta kokkulepet EL-ist lahkumise küsimuses enne ametlikku väljaastumist blokist 2019. aasta 29. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles