Tallinna vaim võib muuta Euroopat

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End Euroopa ühtsuse valvuriks kuulutanud ülemkogu eesistuja Donald Tusk (vasakul) ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel eile Brüsselis. Foto
End Euroopa ühtsuse valvuriks kuulutanud ülemkogu eesistuja Donald Tusk (vasakul) ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel eile Brüsselis. Foto Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Rooma lepingud, Maastrichti leping, Nice’i leping, Lissaboni leping. Kui kõik läheks nii, nagu soovib ülemkogu president Donald Tusk, siis võiks nende Euroopa Liidu arengu seisukohast oluliste otsuste sünnikohtade nimekirjas olla järgmisena Tallinn.

Tusk suutis eile lõppenud kahepäevase Euroopa Liidu valitsusjuhtide ja riigipeade kohtumise eel üllatada isegi lähemaid kaastöötajaid, kui avaldas teisipäeva õhtul oma nn liidrite agenda teekaardi.

Septembrikuisel Tallinna digitippkohtumisel on selle juures oluline roll, kuna just Kadrioru lossis toimunud õhtusöögil sai poolakast ülemkogu president ELi liidritelt nõusoleku otsida viise, kuidas ühendust muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles