Galerii: Ukraina saadik sai plahvatuses haavata, eriüksuslane hukkus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiievis telejaama Espresso stuudio ees kärgatanud plahvatuses hukkus kaks ja sai viga viis inimest, nende seas ka parlamendiliige ja politsei eriüksuslane, edastas Ukraina siseministeerium täna.

«Kuriteopaigal sai kannatada viis inimest, sealhulgas rahvasaadik Igor Mossiitšuk. Rahvasaadiku turvamees, 30-aastane politsei eriüksuslane suri saadud haavadesse,» edastas siseministeerium Facebookis täna öösel.

Siseministeeriumi teatel oli teine ohver 1981. aastal sündinud möödakäija.

Sündmuspaigal tegutsevad politsei operatiivrühm ja lõhkamistehnikud. Ukraina julgeolekuteenistus algatas terrorirünnaku uurimise.

Seni on teada, et tuvastamata isikud ajastasid mootorratta plahvatuse ajaks, mil parlamendisaadik telejaama hoonest lahkus.

Mossiitšuk on pärast operatsiooni toibunud. Ta sai haavata jäsemetesse, kõhtu ja selga, edastas tema pressiesindaja.

Eile hilisõhtul aset leidnud plahvatuses sai haavata ka tuntud politoloog Vital Bala. Üks kannatanutest on kriitilises seisundis.

Mossiitšuki opositsiooniline Radikaalne Partei on nimetanud juhtumit atentaadikatseks.

«Mossiitsuki vastu suunatud atentaadikatse on seotud ametialase tegevuse ja poliitiliste vaadetega,» sõnas Radikaalse Partei juht Oleh Lõaško

«Ilmselgelt on tegu meie vaenlase eriteenistuse kätetööga,» lisas Lõaško Venemaale viidates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles