Politico hoiatas Donald Trumpi Eesti peaministri luidpurustava käepigistuse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi Donald Trumpi (vasakul) ja Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni käepigistus.
USA presidendi Donald Trumpi (vasakul) ja Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni käepigistus. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Peaminister Jüri Rattaga Lissabonis kohtunud väljaande Politico ajakirjanikule jäi meelde Eesti valitsusjuhi käepigistus.

«Eesti peaministril Jüri Ratasel on luidpurustav käepigistus. Vaata ette, Donald!» kirjutas Politico oma hommikuses ülevaates, kirjeldades kohtumist, mis toimus Portugali pealinnas Lissabonis tehnoloogiakonverentsi Web Summit ajal.

Donald, kellele Politico ajakirjanik viitab, on Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Väidetavalt kasutab Trump käepigistust enda kehtestamiseks.

Suvel pälvis suurt tähelepanu Trumpi ja Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni käepigistus. Kaks poliitikut surusid USA Brüsseli saatkonnas toimunud esmakohtumisel teineteisel telekaamerate ees pingeliselt kätt.

Washington Posti ajakirjaniku Philipp Ruckeri kirjeldusel kestis käepigistus pikka aega. «Mõlemad pigistasid teise kätt märgatava intensiivsusega, nende sõrmenukid tõmbusid valgeks ning nägu muundus pingutusest,» kirjutas Rucker.

Trump olevat proovinud jõuproovi ajal vähemalt korra oma kätt ära tõmmata, kuid ajakirjanike sõnul hoidis Macron sellest kõvasti kinni.

«Minu käepigistus temaga polnud süütu. See pole poliitikas küll algus ja lõpp, kuid tegu oli siiski tõehetkega,» kirjeldas Macron hiljem väljaandele Journal du Dimanche.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles