Lähedased ootavad jätkuvalt Argentina allveelaeval viibinuid koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine palumas allveelaeval viibinute eest.
Naine palumas allveelaeval viibinute eest. Foto: MARCOS BRINDICCI/REUTERS/SCANPIX

Argentina esimene naisest allveelaeva ohvitser; ohvitser, kes pidi järgmisel kuul abielluma ja kogenud komandör – need inimesed kuuluvad Argentina kadunud allveelaeva San Juan 44 pardal viibinu hulka. 

- 35-aastane Eliana Maria Krawczyk on San Juani parda käsuliinis tähtsuselt kolmas isik. Tema vastutusalasse kuulub allveelaeva 22 torpeedost koosnev relvaarsenal. Krawczyk kasvas üles Misionesi provintsis, mis asub merest umbes 1000 kilomeetri kaugusel piiril Paraguay ja Brasiiliga.

Eliana Maria Krawczyk.
Eliana Maria Krawczyk. Foto: SOCIAL MEDIA/REUTERS

Tema unistus oli saada inseneriks, kuid ta asus pärast peres aset leidnud topelttragöödiat õppima mereväekoolis. Krawczyki vend hukkus autoõnnetuses ja ema suri südamerabandusse. Mereväekooli astus ta pärast esimest kokkupuudet merega, kui ta oli 21-aastane. Seal valis ta oma erialaks merealused sõjamasinad ja sai Ladina-Ameerika esimeseks naissoost allveelaevaohvitseriks.

Pedro Martin Fernandez
Pedro Martin Fernandez Foto: Kuvatõmmis portaalist

- Kapten Pedro Martin Fernandez on San Juani komandör olnud 2015. aastast saadik. Ta on abielus ja tal on kolm alaealist last. Enne mereväkke astumist kaalus ta õpetajaametit. Kahekümneaastase karjääri jooksul on ta maailmale tiiru peale teinud. 45-aastane Fernandez on kümme aastat elanud Argentina mereväe kahe kasutusel oleva allveelaeva San Juani ja Salta kodusadamas Mar del Platas.

Luis Niz ja Alejandra Morales
Luis Niz ja Alejandra Morales Foto: Kuvatõmmis portaalist

 25-aastane Luis Niz peaks 7. detsembril abielluma sõduri Alejandra Moralesega. Ta liitus San Juani meeskonnaga alles 2016. aastal, mil teda edutati.

- 32-aastane leitnant Renzo Martin Silva on mereväes teeninud 18. eluaastast saadik. Allveelaevade vastu tundis ta suurt huvi juba Andide jalamil San Juani provintsis üles kasvades. Provintsi järgi sai allveelaev ka oma nime. Ta plaanib järgmisel aastal abielluda oma sõdurist kihlatu, leitnant Maria Eugenia Ulivarri Rodiga.

Fernando Santilli abikaasa ja lapsega. 
Fernando Santilli abikaasa ja lapsega. Foto: Kuvatõmmis portaalist

- 35-aastane Fernando Santilli asus allveelaeval tööle seitsme aasta eest, mil ta lahkus veinitööstusprovintsist Mendozast, et saada inseneriks. Tema abikaasa Jessica Gopar postitas teisipäeval sotsiaalmeediakanalisse Facebook liigutava kirja. Selles ütles ta, et iga ootamise päev on veidi raskem. «On lootusehetki ja väga häirivaid hetki. Sa ei suuda ettegi kujutada, kui paljud inimesed su eest palvetavad,» kirjutas ta.

- 36-aastane Mario Armando Toconas Oriundo on mereväes teeninud 13 aastat. Ta on pärit Patagoniast, kuid elab nüüd Mar de Platas. Teda ootavad kaheksa-aastane poeg ja abikaasa, kes on neljandat kuud rase. 

Alveelaeval viibinute lähedased kuuldes uudist võimalikust plahvatusest. 
Alveelaeval viibinute lähedased kuuldes uudist võimalikust plahvatusest. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Kolmapäeval teatas Argentina merevägi mürast, mis registreeriti Lõuna-Atlandil mõni tund pärast viimast sideseanssi kadunud allveelaeva ja selle 44-liikmelise meeskonnaga. Eile kinnitati saadud infot ja avalikustati, et tegu oli ilmselt plahvatusega. Heli asukoht on piiratud 125 kilomeetri laiuse raadiusega. Juba varem läbi otsitud alale on tagasi saadetud kuus otsingualust.

Teated võivad anda märku kõige hullemast stsenaariumist – allveelaev võib olla rõhu all lõhkenud. Sellest hoolimata jätkatakse otsingutega 44 meeskonnaliikme päästmiseks. «Kuni meil ei ole täit kindlust, jätkame otsingutega,» sõnas mereväe kõneisik Enrique Balbi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles