Tai valimiskampaania algas rahvasaadiku tulistamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tai peaminister Abhisit Vejjajiva (keskel) andmas pressikonverentsi Bangkoki haiglas, kus ta haavata saanud parlamendisaadikut Pracha Prasopdeed täna külastas.
Tai peaminister Abhisit Vejjajiva (keskel) andmas pressikonverentsi Bangkoki haiglas, kus ta haavata saanud parlamendisaadikut Pracha Prasopdeed täna külastas. Foto: SCANPIX

Opositsiooni kuuluv Tai parlamendiliige sai eile õhtul haavata, kui pealinna Bangkoki lähedal avati tema pihta tuli. Rünnak leidis aset päev pärast seda, kui peaminister Abhisit Vejjajiva saatis parlamendi alamkoja laiali ja kuulutas 3. juuliks välja enneaegsed valimised.

Erakond Puea Thai teatas täna, et mootorrattur tulistas rahvasaadikut Pracha Prasobdeed ajal, mil too autot juhtis. Pracha jäi ellu ja viidi haiglaravile, vahendas AP.

Juulikuiseid üldvalimisi saadab võitlus Abhisiti ja endise peaministri Thaksin Shinawatra toetajate vahel. Puea Thai erakond kuulub Thaksini pooldajate leeri.

Taid on poliitilised rahutused raputanud alates 2006. aastast, mil Thaksin sõjaväelise riigipöördega võimult kukutati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles