Ameeriklane põgenes kurikuulsast Bali vanglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrishan Beasley.
Chrishan Beasley. Foto: Badungi politsei.

Narkosüüdistusega USA kodanik põgenes täna varahommikul kurikuulsast Kerobokani vanglast Balil saarel Indoneesias, kus välismaalaste kinnipidamine süüdistatud narkootikumide omamises on väga sagedane.

32-aastane Chrishan Beasley, kes vahistati selle aasta augustis süüdistatuna viie grammi hašiši omamises, põgenes läbi rauasaega vangla katusesse tehtud augu. Temaga koos põgenes ka teine ameeriklane, 57-aastane Paul Anthony Hoffman, kes saadi aga peagi kätte. Kuidas mehed endale rauasae olid saanud, on veel välja selgitamisel.

Hoffman kannab 20-kuulist vanglakaristust, süüdistatuna noaga toidupoodide röövimises.

Praegu pole ka teada, kui pikk oli Beasleyle määratud vanglakaristus, sest väidetavalt ta alles ootas oma kohtuotsust. Indoneesia karistused narkokuritegude eest on ühed maailma karmimad, kus teatud juhtudel võib narkokaubitsejaid tabada ka surmanuhtlus.

«Paul püüti praktiliselt kohe kinni, kui kohalikud nägid, et ta püüab põgeneda, Chrishan, kes aga ronis esimesena välja, pääses minema,» ütles Kerobokani vanglajuht Tonny Nainggolan uudisteagentuurile AFP.

Kerobokanis istuvad kinni ka riigi kurikuulsamad kurjategijad, sealhulgas narkogrupeeringu liikmed, kel oli kavas hakata toimetama Austraaliasse heroiini läbi Bali. Kaks Bali-Nine'i kuulunud narkokaubitsejat on praeguseks juba hukatud.

Indoneesias on vanglatest põgenemine võrdlemisi sage, sest kinnipeetavate üle valvavaid valvureid on vähe või on nad vähese väljaõppega, lisaks on vanglad tihti ülerahvastatud.

Käesoleva aasta mais põgenes näiteks Indoneesia Sumatra saarel asuvast vanglast üle 200 kinnipeetava. Möödunud aastal jalutas aga kinnipidamisasutusest välja lapsetapja, pannes endale selga moslemi naiste pearäti ja päikseprillid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles