Põhja-Korea viskas USAle kinda (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea esindus ÜRO Julgeolekunõukogus.
Põhja-Korea esindus ÜRO Julgeolekunõukogus. Foto: Han Fang/imago/Xinhua/Scanpix

Põhja-Korea ÜRO saadik sõnas, et USA kardab riigi tuumaprogrammi arenguid ja poeb enese kindlustamiseks Julgeolekunõukogu eriistungite taha.

Põhja-Korea saadik ÜROs Ja Song-nam tegi eile harvaesineva pöördumise Julgeolekunõukogus, milles kirjeldas seda kui USA meeleheitlikku meedet Põhja-Korea tuumaprogrammi täiustamise vastu.

Ja lisas, et Põhja-Korea ei kujuta endast mingit ohtu kuniks teised riigid ei ürita sekkuda selle siseasjadesse.

Saadiku märkused olid reaktsioon USA välisminister Rex Tillersoni pöördumisele, milles ta kutsus üles Pyongyangi pikamaarakettide arendamist peatama, et rahukõnelused USAga saaksid võimalikuks.

«Põhja-Korea peab uuesti koha laua taga ära teenima. Survekampaania peab jätkuma ja jätkub, kuni tuumarelvadest on vabanetud. Vahepeal hoiame me oma sidekanalid avatuna,» sõnas Tillerson eile.

Ekspertide hinnangul võib Põhja-Koreal olla kuni 60 tuumarelva, kuigi pole kindel, kas riigil on õnnestunud arendada välja tehnoloogia, millega neid mandritevahelise raketi sisse mahutada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles