Jeruusalemma meeleavaldustes on hukkunud neli palestiinlast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlasest meeleavaldaja.
Palestiinlasest meeleavaldaja. Foto: ADEL HANA/AP/Scanpix

Eile Läänekaldal ja Gaza sektoris puhkenud vägivallas hukkus kokkupõrgetes Iisraeli armeega neli palestiinlast ja sadu sai haavata.

Mitmes Läänekalda linnas veeretasid palestiinlased politseinike suunas põlevaid rehve ja loopisid korrakaitsjaid süütepudelite ja kividega. Kokku võttis meeleavaldustest Läänekaldal osa 2500 ja Gazas umbes 3500 inimest.

367 inimest said meeleavaldustes viga, neist seitsme vigastused on tõsised. Iisraeli julgeolekujõud kasutasid meeleavaldajate laialiajamiseks kummikuule ja pisargaasi.

Sõjaväe avalduse kohaselt kasutati tulirelvasid mõnes piirkonnas tekkinud vägivaldsete mässude käigus. Politsei sõnul oli üks neljast hukkunust korrakaitsjat pussitanud mees. Lisaks kandis üks elu kaotanutest arvatavat pommivööd.

Meelt kogunesid avaldama ka kümned tuhanded palvetajad, kes olid Jeruusalemma vanalinnas asuvat al-Aqsa mošeed külastanud ja moodustasid pärast palvuse lõppu ühise demonstratsiooni.

Laialdased meeleavaldused on ajendatud USA presidendi Donald Trumpi otsusest tunnistada Jeerusalemma Iisraeli pealinnana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles