Berliin loob uusaastapidustustel naiste turvatsoonid (31)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Brandenburgi väravate juures.
Politsei Brandenburgi väravate juures. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Pärast seda kui kaks aastat tagasi Kölni aastavahetuspidustustel meeste kambad sadu naisi ahistasid, seab Berliin uusaastapidustustel sisse naiste turvatsoonid.

Saksamaa suurima aastavahetuspeo korraldajad Berliini Brandenburgi väravate juures seavad sisse erilised turvatsoonid naistele, keda on rünnatud või kes tunnevad end ohustatuna.

Otsus on vastus kaks aastat tagasi Kölni uusaastapidustustel toimunud massiahistamisele, kus meestekambad sadu naisi ründasid.

Berliini politsei kinnitas, et sel aastal on naistel võimalik abi otsida Saksa Punase Risti töötajatega mehitatud alalt.

Ürituse kõneisik Anja Marx lisas, et toimumiskohas saavad olema ka psühholoogide telgid, kus ohvrid konsultatsioone leiavad.

«Me teeme seda esmakordselt,» sõnas Marx. «Politsei nõudis sama lahenduse kordamist, mida kasutati ka Oktoberfestil, kus see hästi töötas.»

Berliini kesklinna oodatakse homme sadu tuhandeid pidulisi.

Kommentaarid (31)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles