Trump: Iraanis on aeg muutusteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump lausus täna pärast veriseid meeleavaldusi Iraanis, et aeg on muutusteks küps ning iraanlased janunevad vabaduse järele.

«Iraan on igal tasandil läbi kukkunud hoolimata sellest, et nad tegid Obama administratsiooniga selle kohutava lepingu,» säutsus Trump Barack Obama ajal sõlmitud Iraani tuumaleppele viidates.

«Suurepäraseid Iraani inimesi on juba palju aastaid represseeritud. Nad on näljas toidu ja vabaduse järele. Lisaks inimõigustele rüüstatakse Iraanis ka varasid. AEG MUUTUSTEKS!» jätkas Trump.

Alates meeleavalduste puhkemisest Iraanis eelmisel neljapäeval on Trump sündmuste käigu osas häälekalt sõna võtnud.

«Maailm jälgib teid!» kirjutas ta, postitades katkendeid septembris ÜRO Peaassambleel peetud kõnest.

«Rõhuvad režiimid ei suuda igavesti vastu pidada ja tuleb päev, mil Iraani inimeste ees seisab valik,» tsiteeris Trump enda kõnet.

Iraani riigipea Hassan Rouhani pani vastu, öeldes, et Trumpil, kes on kogu olemusega Iraani riigi vastu, ei ole mingit õigust meeleavaldajate poolele asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles