Jaapani rannikule uhutud Põhja-Korea «kummituslaevast» leiti kaheksa surnukeha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani rannavalve.
Jaapani rannavalve. Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP/Scanpix

Kesk-Jaapanis rannikule uhutud arvatavast Põhja-Korea «kummituslaevast» leiti kaheksa surnukeha, teatasid ametnikud täna.

Rannavalve leidis eelmisel nädalal Kanazawas randa uhutud laevast seitsme mehe surnukehad, veel üks lagunema hakanud laip avastati umbes 15 meetri kaugusel laevast, ütles politseiametnik Hiroshi Abe AFP-le.

Abe sõnul on meeste isikuid raske kindlaks teha, sest surnukehad olid juba jõudnud lagunema hakata. Tormine meri ei võimaldanud ka laeva põhjalikult läbi uurida.

«Me leidsime ühe tubakakarbi, millel on mõned korea hieroglüüfid, kuid me ei saa kinnitada, et laev tuli Põhja-Koreast,» ütles ta.

Rannavalveametnikud siiski usuvad, et tegemist on järjekordse Põhja-Korea kalalaevaga, mis Jaapani rannikule jõudis. 2016. aastal oli selliseid juhtumeid 66 ja eelmisel aastal 104.

Mõnikord on laeva meeskond surnud juba merel, Jaapani meedia on neid juhtumeid kajastades kirjutanud «kummituslaevadest».

Ametnike sõnul suunduvad Põhja-Korea kalurid üha kaugemale merele, et täita valitsuse kehtestatud püüginorme. Vanadel ja halva varustusega laevadel tekib aga sageli mehaanilisi ja muid probleeme, sealhulgas lõpeb kütus, ning kellegi appikutsumiseks on vähe võimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles