Trumpi kaitsestrateegia hindab Venemaad terrorismist tõsisemaks ohuks (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudistetoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister James Mattis tutvustas riigi uut kaitsestrateegiat eile hommikul Johns Hopkinsi ülikoolis.
USA kaitseminister James Mattis tutvustas riigi uut kaitsestrateegiat eile hommikul Johns Hopkinsi ülikoolis. Foto: Jacquelyn Martin / AP / Scanpix

Oht Venemaalt ja Hiinast on kasvanud, ütles USA kaitseminister James Mattis eile Johns Hopkinsi ülikoolis, kus tutvustas Ühendriikide uue kaitsestrateegia avalikku osa.

Nagu juba eelnevalt meediasse lekkinud oli, pöörab uus strateegia võrreldes eelmisega, mis valmis neli aastat tagasi president Barack Obama ajal, tähelepanu terrorismilt taas vaenulikele riikidele. «Mitte terrorism, vaid riikidevaheline konkurents on nüüd USA riikliku julgeoleku põhiline mure,» sõnaski Mattis dokumenti tutvustades.

«Me seisame silmitsi kasvavate ohtudega nii erinevatelt revisionistlikelt jõududelt nagu Hiina ja Venemaa –  riikidelt, kes tahaksid muuta maailma, et see nende autoritaarsete mudelitega kokku sobiks,» rääkis Mattis üritusel, mille eesmärk oli esitleda Donald Trumpi valitsuse kaitsestrateegia avalikke osi.

Ühendriikide vastses riigikaitsestrateegias leiatakse, et tullakse strateegilise atroofia perioodist. Et seda ületada, tuleb nüüd korralikult sõjaväkke investeerima asuda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles