Video ja pildid: Kabuli ELi esinduse lähistel plahvatas lõhkeainet täis kiirabiauto, hukkus ligi sada inimest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Afganistani pealinnas Kabulis sai täna suures autopommiplahvatuses hukkus vähemalt 95 inimest, viga on saanud üle 150, teatasid võimud ja pealtnägijad.

Itaalia vabaühenduse Emergency juhi Dejan Panici sõnul on plahvatuse näol tegemist veresaunaga.

Rünnaku sihtmärgiks oli kontrollpunkt Afganistani rahuläbirääkimiste nõukogu lähistel, mille ülesandeks on pidada kõnelusi Talibaniga.

Sotsiaalmeedias jagatud piltidel on näha linnas kerkivat paksu suitsusammast.

Teadete järgi plahvatas Kabuli rahvarohkes piirkonnas lõhkeainet täis kiirabiauto.

Plahvatus toimus rajoonis, kus asuvad Afganistani siseministeeriumi ja Euroopa Liidu kontorid. Läheduses asub ka Kabuli politsei peakorter.

«Enesetapupommar kasutas kiirabi, et läbida kontrollpunkte. Ta läbis esimese kontrollpunkti, väites, et viib patsienti Jamuriate haiglasse ja teises kontrollpunktis tunti ta ära ning ta õhkis lõhkeainet täis auto,» sõnas siseministeeriumi pressiesindaja Nasrat Rahimi.

Rünnaku eest Euroopa Liidu esinduse lähedal võttis vastutuse Taliban.

Rünnaku sihtmärgiks oli kontrollpunkt Afganistani rahuläbirääkimiste nõukogu lähistel, mille ülesandeks on pidada kõnelusi Talibaniga, sõnas üks nõukogu liikmetest.

Nädala eest ründasid Talibani võitlejad Kabulis luksushotelli ja tapsid vähemalt 22 inimest, kellest enamik olid välismaalased.

Laupäeva hommikul tegid Afganistani võimud avalduse, milles hoiatasid äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) rünnakukavast kaubanduskeskustes ja hotellides, mida külastavad sagedasti välismaalased.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles