Ahmadinejad lükkas kuuldused haigusest tagasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: Reuters / Scanpix

Täna 53-aastaseks saav Iraani president Mahmoud Ahmadinejad lükkas tagasi kuuldused oma raskest haigusest.


«Tänu jumalale, ma pole haige. Kurnatus on võimalik, kuid mitte haigus,» ütles Ahmadinejad riigitelevisioonile antud intervjuus, vahendas telegraph.co.uk.

Eelmisel nädalal hakkasid Iraani meedias levima kuuldused, et Ahmadinejad võib halva tervise tõttu loobuda järgmise aasta presidendivalimistel kandideerimisest. Väljaanded viitasid seejuures Ahmadinejadi madalast vererõhust tingitud loidusele.

Spekulatsioonid Ahmadinejadi tervise üle algasid pärast seda, kui president jättis viimasel minutil ära mitu avalikku esinemist ja ei ilmunud ka valitsuskabineti koosolekule.

«Muidugi oleme me inimolendid, kes vahel külmetuvad,» lisas Islamivabariigi juht, kuid kinnitas, et kuuldused tema haigusest on liialdatud.

Iraani kulutuuriministri sõnul on Ahmadinejad tuntud riigijuhina, kes teeb pikki ületunde ja magab vähe.

Iraani järjekorras kümnendad presidendivalimised pärast 1979. aastal aset leidnud islamirevolutsiooni toimuvad järgmise aasta 12. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles