Türgi väed purustasid õhurünnakus Ain Dara iidsed lõvikujud (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria kurdide alal tegutsev uudisteagentuur Hawar News avaldas pildi purustatud Ain Dara templist. Süüria ja kurdi võimud süüdistavad purustustes Türgit.
Süüria kurdide alal tegutsev uudisteagentuur Hawar News avaldas pildi purustatud Ain Dara templist. Süüria ja kurdi võimud süüdistavad purustustes Türgit. Foto: AP/Scanpix

Süüria põhjaosa kurdide ala ründavad Türgi õhujõud pommitasid puruks 3000 aasta vanuse Ain Dara templi, mille lõvikujudest on järel vaid käpad.

Süüria ja kurdi võimud süüdistavad purustustes Türgit, kes alustasid 20. jaanuaril piiriülest sõjalist operatsiooni, et kurdid Afrini piirkonnast välja ajada. Ankara peab kurdi Rahvakaitseüksusi (YPG) Türgis võitleva Kurdistani Töölispartei (PKK) liitlaseks ja seega terroristideks.

Afrini lähedal mäekünkal asuv Ain Dara aramea tempel pärineb 1300.–700. aastast eKr. Veel eelmisel nädalal oli see üks aramealaste tähtsamaid mälestusmärke Süürias.

26. jaanuaril pommitasid seda Türgi väed.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles