Hispaanias vabastati voodoo abil seksorjusesse sunnitud naised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peakate Benini voodoo-festivalil.
Peakate Benini voodoo-festivalil. Foto: Akintunde Akinleye/Reuters/Scanpix

Hispaania vabastas 16 Nigeeriast pärit naist, kes olid sunnitud voodoo loitsu tõttu end Zaragozas prostituutidena müüma.

Smugeldajate rühmitus veenis naisi reisima parema elu otsingutel Euroopasse ja lubas Hispaaniasse jõudes muretseda neile hästitasustatud töökohad. Kohale jõudes pandi nad aga võla tasumiseks prostituutidena tööle.

«Neid sunniti võla tasumiseni prostituutidena töötama ja kokkuleppe sõlmimiseks kasutati voodoo juju loitsu, mille tõttu nad smugeldajaid petta ei tohtinud,» selgitas Hispaania politsei avalduses.

Naised toodi Euroopasse üle Aafrika Liibüa ranniku kaudu, kus nad asusid paatidele, et võtta ette ohtlik teekond Itaaliasse. Sealt viidi nad maitsi Hispaaniasse Zaragozasse.

Politsei sõnul sundisid smugeldajaid naisi võtma oma nõiarituaalidest, ähvardades allumatuse korral neid ja nende peresid jubedate tagajärgedega.

Zaragozas hakkasid naised tänavatel tööle ja loovutasid oma teenistuse Madame`iks hüütud naisele.

Korrakaitsjad vahistasid Hispaanias, Itaalias, Saksamaal ja Taanis kokku 11 smugeldamisvõrgustiku liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles