Wallström: kohtumine Põhja-Korea välisministriga möödus konstruktiivselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margot Wallström.
Margot Wallström. Foto: SOREN ANDERSSON/AFP/Scanpix

Rootsi välisministri Margot Wallströmi sõnul möödusid kõnelused Rootsis viibiva Põhja-Korea välisministri Ri Yong-hoga konstruktiivses õhustikus.

«Õhustik oli hea ja konstruktiivne. Vaatame, mis järgmisena juhtub,» lausus Wallström reedel pärast kohtumist.

Ri lahkumisel kommentaare ei andnud.

Wallström ja Ri einestasid neljapäeval välisministeeriumis ja kohtusid reedel uuesti USA saatkonna lähistel asuvas Villa Bonnieris.

Rootsi ametnikud ütlesid enne kõnelusi, et ministrid arutavad Korea poolsaare tuumarelvitustamist ning USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni võimalikku kohtumist.

Rootsil on Põhja-Koreaga pikaajalised sidemed. Rootsi avas seal diplomaatilise missiooni 1975. aastal ning see oli esimene, mille mõni lääneriik Põhja-Koreas avas. Saatkond esindab ka USA, Kanada ja Austraalia diplomaatilisi huve Põhja-Koreas ning Rootsil on diplomaatiliste kõneluste vahendamisel oluline roll.

Mõned Rootsi ja välismeedia väljaanded on öelnud, et Ri jääb Rootsi pühapäevani. Rootsi ametnikud pole seda kinnitanud.

Rootsi ringhäälingu SVT andmeil on kõnelustega seotud ka Stockholmi Rahvusvaheline Rahu-uuringute Instituut (SIPRI). Uudisteagentuuril AFP ei õnnestunud SIPRI-lt kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles