Vangistatud Kataloonia separatist loobus presidendiks kandideerimisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordi Sànchez.
Jordi Sànchez. Foto: PAUL WHITE/AP/Scanpix

Vangistatud Kataloonia separatist Jordi Sànchez otsustas loobuda Hispaania piirkonna presidendiks kandideerimisest, teatas Kataloonia parlamendispiiker täna.

«Seistes silmitsi oma põhiõiguste korduva rikkumisega, saatis seadusandja Jordi Sànchez mulle kirja, milles teatas, et loobub kandideerimisest,» ütles Roger Torrent televisioonis tehtud avalduses.

Alates oktoobrist vangistatud Sánchez valiti Kataloonia parlamenti mullu detsembris. Sánchezt süüdistatakse meeleavalduste organiseerimises, mis takistasid Hispaania võimudel peatada Kataloonia mullust iseseisvusreferendumit.

Kataloonia on olnud Hispaania otsevalitsemise all alates 27. oktoobrist, kui regiooni seadusandjad kuulutasid Madridi trotsides välja iseseisvuse.

Regionaalvalimised detsembris võitnud separatistide varasem presidendikandidaat Carles Puigdemont viibib Belgias eksiilis. Kataloonia endist presidenti ähvardab kodumaale naastes vahistamine ning ta loobus kandideerimisest Sáncheze kasuks.

Kataloonia erakonnad hakkavad nüüd arutama uue kandidaadi valimist, teatas regionaalparlamendi spiiker. Üheks võimalikuks kandidaadiks on Kataloonia valitsuse endine pressiesindaja Jordi Turull, kelle suhtes on separatismipüüdluste üle algatatud juurdlus, kuid kes viibib vabaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles