Prantsusmaal peeti kinni politseiniku surma üle ilkunud poliitik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärjad kolonelleitnant Arnaud Beltrame'i mälestuseks, kes sai surma läinud reedel Prantsusmaal Trèbes toimunud terrorirünnakus.
Pärjad kolonelleitnant Arnaud Beltrame'i mälestuseks, kes sai surma läinud reedel Prantsusmaal Trèbes toimunud terrorirünnakus. Foto: Emilio Morenatti / AP / Scanpix

Politsei pidas kinni Prantsuse poliitiku Stephane Poussier' Twitteri säutsude tõttu, milles poliitik rõõmustas, et äärmuslane tappis reedel end ühe pantvangi vastu välja vahetanud politseiniku.

Poussier' võeti vahi alla pühapäeval tema kodus Dives-sur-Meris pärast seda, kui ta avaldas Twitteris kaks säutsu, milles tervitas kolonelleitnant Arnaud Beltrame'i surma.

«Iga kord, kui politseinik maha lastakse... mõtlen oma sõbrale Remi Fraisse'ile,» ütles Poussier. Ta viitas 2014. aastal politsei tulistatud šokigranaadi plahvatuse tõttu surma saanud keskkonnaaktivistile.

«Seekord oli see kolonel. Suurepärane! Lisaks tähendab see, et nüüd on üks (Prantsuse presidendi Emmanuel) Macroni valija vähem,» lisas Poussier.

Beltrame vahetas end reedel ostukeskuses toimunud pantvangikriisi käigus ühe naise vastu, keda selleks hetkeks kolm inimest tapnud Radouane Lakdim kasutas inimkilbina.

Macroni sõnul suri Beltrame kangelasena.

Prantsuse avalikkus mõistis Poussier' avalduse hukka ja Twitter lülitas tema konto välja.

Kohalik prokuröri sõnul süüdistatakse Poussier'd terroriakti õigustamises. Poliitikut ähvardab kuni seitsmeaastane vangistus ja 100 000 euro suurune trahv.

Poussier kandideeris mullu erakonna La France Insoumise ridades. Partei juht Jean-Luc Melenchon mõistis parteikaaslase avalduse hukka ja lisas, et erakond esitab täna tema vastu kaebuse terrorismi õigustamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles