Kabuli kahes plahvatuses hukkus vähemalt 25 inimest, nende seas mitu ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul kärgatas Kabulis kaks plahvatust. Teine rünnak tabas esimest kajastama saabunud ajakirjanikke. Pildil politseinikud abistamas teise plahvatuse ohvreid.
Täna hommikul kärgatas Kabulis kaks plahvatust. Teine rünnak tabas esimest kajastama saabunud ajakirjanikke. Pildil politseinikud abistamas teise plahvatuse ohvreid. Foto: OMAR SOBHANI / REUTERS / SCA

Afganistani pealinnas Kabulis hukkus täna hommikul kahes plahvatuses vähemalt 25 inimest, nende seas kaheksa ajakirjanikku, teatas Afganistani tervishoiuministeerium.

Afganistani Ajakirjanike Turvalisuse Komitee teatel sai plahvatustes haavata kuus ajakirjanikku. Hukkunute seas oli Agence France-Presse'i Kabuli fotoosakonna juht Shah Marai ja kohaliku telekanali operaator.

Kabuli politsei teatel sai rünnakutes vigastada neli politseinikku.

Plahvatustes sai vigastada vähemalt 45 inimest, kellest osa on kriitilises seisundis, teatasid politsei ja tervishoiuministeerium.

Esimese plahvatuse korraldas mootorrattal enesetapuvõitleja, teine rünnak oli suunatud sündmuskohale saabunud päästjate ja ajakirjanike vastu. Politsei teatel oli teine enesetapuvõitleja jalgsi ja õhkis end ajakirjanike salga keskel

Rünnakute korraldamises tunnistas ennast süüdi ISIS.

ISISe propagandaagentuur Amaq teatas, et kahe enesetapuvõitleja sihtmärk oli Afganistani luureameti peakorter.

Teates seisi, et esimene enesetapuvõitleja ründas «Kabulis Afganistani luureameti peakorterit». «Sündmuskohale ruttasid usutaganejate julgeolekujõud, ajakirjandus ja teised inimesed, keda meie vend üllatas ning suri oma pommivööd õhkides märtrina,» teatas Amaq.

Esmaspäevased enesetapuplahvatused leidsid aset Kabuli kesklinnas Shash Daraki piirkonnas, kus asub NATO Kabuli peakorter ja mitu saatkonda. Politsei on plahvatuste piirkonna sulgenud, võimud uurivad rünnakuid, ütles Kabuli politseiülem Dawood Amin.

22. aprillil sai Kabuli šiiaenamusega linnajaos ISISe enesetapurünnakus surma 57 ja vigastada 119 inimest.

Enne seda korraldati viimane tõsisem rünnak Afganistani pealinnas 21. märtsil, kui enesetapupommar õhkis end pärsia uut aastat tähistanud rahvahulga seas, surmates 33 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles