Briti lordid toetasid parlamendi õigust blokeerida leppeta Brexit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ja Euroopa Liidu lipud.
Briti ja Euroopa Liidu lipud. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Briti lordide koda toetas esmaspäeval hääletusel parlamendile loa andmist keelata valitsusel Euroopa Liidust lahkumisleppeta lahkumine, sellise muudatuse lisamist Suurbritannia lahkumiseelnõusse peab jõustumiseks toetama ka alamkoda.

Lordid toetasid 335 poolt- ja 244 vastuhäälega muudatuse sisseviimist Suurbritannia EL-ist lahkumise seaduseelnõusse, mis annaks parlamendile viimase sõna Brexiti-kõneluste tulemuste üle. Teoreetiliselt võib parlament otsustada Suurbritannia EL-i koosseisu jätmise kasuks, kui neile lahkumisleping ei meeldi.

Eelmisel nädalal toetas lordide koda muudatuse sisseviimist lahkumiseelnõusse, mis jätaks Suurbritannias kehtima EL-i põhiõiguste harta.

Oktoobris või novembris peaks Briti valitsus juhul, kui läbirääkimised EL-iga viiakse edukalt lõpule, esitama parlamendile EL-iga saavutatud lahkumisleppe. Seadusandjate otsusest võib sõltuda see, kas Suurbritannia lahkub EL-ist korrapäraselt lahkumislepingu alusel või ilma leppeta.

Suurbritannia lahkub EL-ist 2019. aasta 29. märtsil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles