Õhulöökides Jeemeni presidendipaleele hukkus kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi õhulöökides hävinud Sanaas asuv Jeemeni presidendipalee.
Saudi õhulöökides hävinud Sanaas asuv Jeemeni presidendipalee. Foto: KHALED ABDULLAH / REUTERS / Scanpix

Mässuliste käes olevas Jeemeni pealinnas Sanaas tabasid Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhulöögid presidendipaleed, meditsiiniallika teatel sai kahes rünnakus surma vähemalt kuus ja haavata 30 inimest.

Pealtnägijate teatel ründasid hävitajad keskpäeval mitu korda Sanaad, osa õhulööke tabas Tahriri piirkonnas asuvat presidendipaleed. Sanaa on huthi mässuliste kontrolli all, pole teada, kas mässuliste juhid viibisid rünnaku ajal palees.

Mässuliste telekanal Al-Masirah süüdistas rünnakutes Saudi koalitsiooni. Koalitsioon ei ole rünnakuteadet seni kommenteerinud.

Rünnak Sanaale toimus mõni tund pärast seda, kui Saudi Araabia õhutõrje püüdis kinni kaks huthide tulistatud ballistilist raketti.

Õhulöökides hävinud presidendipalee esine.
Õhulöökides hävinud presidendipalee esine. Foto: Mohammed Huwais / AFP / Scanpix

Araabia poolsaare lõunatipus asuvas Jeemenis kestab alates 2015. aasta kevadest sõda valitsusvägede ja neid toetava Saudi Araabia juhitava koalitsiooni ja šiiamässuliste huthide ja nende liitlaste vahel, keda toetab Iraan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles