Kreml: Putin ja Merkel jäävad Iraani tuumaleppele truuks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Angela Merkel jäävad Iraani tuumaleppele truuks.
Vladimir Putin ja Angela Merkel jäävad Iraani tuumaleppele truuks. Foto: Philippe Wojazer / Reuters/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel kinnitasid täna telefonivestluses, et püüavad säilitada Iraani tuumalepet USA lahkumisest hoolimata, vahendas Kreml.

«Arutati USA lahkumise järel ühise kõikehõlmava tegevuskava (JCPOA) ümber tekkinud olukorda. Rõhutati leppe säilitamise tähtsust rahvusvahelise ja piirkondliku stabiilsuse seisukohast,» ütles Kreml avalduses Iraani tuumaleppele viidates.

Liidrid arutasid ka olukorda Süürias ja Merkeli töövisiiti Venemaale, mis on kavas tuleval nädalal.

USA president Donald Trump teatas teisipäeval teiste suurriikide tahet eirates, et USA lahkub Iraani tuumaleppest ning kehtestab Teheranile uued karmid majandussanktsioonid.

Merkel on varem öelnud, et Saksamaa ja tema Euroopa partnerid teevad kõik tagamaks Iraani jäämine 2015. aasta tuumaleppesse. Putin on USA otsuse pärast tõsist muret väljendanud.

Putin rääkis Iraani tuumaleppest ka Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğaniga ja mõlemad leidsid, et Trump talitas sellest lahkudes valesti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles