Valge Maja loodab, et Trumpi-Kimi kohtumine saab siiski teoks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Donald Trump Valge Maja ees kõnet pidamas.
President Donald Trump Valge Maja ees kõnet pidamas. Foto: CNP/AdMedia/SIPA/Scanpix

Valge Maja loodab, et USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni kohtumine saab teoks hoolimata Pyongyangi ähvardusest see tühistada, ütles pressiesindaja Sarah Sanders täna.

«Me loodame siiski, et kohtumine leiab aset ja me läheme seda teed edasi,» ütles Sanders Fox Newsile. «Samal ajal oleme valmis ka selleks, et läbirääkimised kujunevad raskeks.»

«President on valmis, kui kohtumine toimub. Ja kui ei toimu, jätkame senist maksimaalse surve kampaaniat,» lisas pressiesindaja.

Põhja-Korea on hoiatanud, et 12. juuniks kavandatud tippkohtumine võib ära jääda, kui Ühendriigid nõuavad neilt tuumaarsenalist loobumist.

«Kui USA püüab meid nurka suruda, et sundida meid ühepoolselt tuumaprogrammi hülgama, ei ole me sellisest dialoogist enam huvitatud,» ütles Põhja-Korea esimene asevälisminister Kim Kye-gwan.

Põhja-Korea liitlane Hiina on avaldanud lootust, et kohtumine saab siiski teoks.

Lisaks tippkohtumise ärajätmise ähvardusele tühistas Põhja-Korea iga-aastaste USA ja Lõuna-Korea ühisõppuste Max Thunder tõttu tänaseks kavandatud kõrgetasemelise kohtumise Souliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles