Tuumarelvad toidu vastu: ameeriklased meelitavad Põhja-Koread investeeringutega

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad nõuavad Soulis USA saatkonna ees Kimi ja Trumpi tippkohtumist ohustava USA ja Lõuna-Korea ühisõppuste ärajätmist.
Meeleavaldajad nõuavad Soulis USA saatkonna ees Kimi ja Trumpi tippkohtumist ohustava USA ja Lõuna-Korea ühisõppuste ärajätmist. Foto: Jung Yeon-Je / AFP / Scanpix

USA välisminister Mike Pompeo teatas, et kui Põhja-Korea tuumarelvadest loobub, lubab Donald Trumpi administratsioon sinna riiki suuri erasektori investeeringuid.

Põhja-Korea aga ei näi pakkumist tervitavat. Eilse seisuga oli lahtine seegi, kas 12. juuniks Singapuri kavandatud USA presidendi ja Põhja-Korea riigijuhi Kim Jong-uni kohtumine üldse aset leiab. «Meid pole teavitatud, eks näis,» märkis Trump.

Segaduse põhjus on Pyongyangi suhtumine täna algavatesse iga-aastastesse USA ja Lõuna-Korea ühisõppustesse Max Thunder. Pyongyang tühistas seetõttu ka üleeilseks kavandatud kõrgetasemelise kohtumise Souli esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles