Tüdruksõbra teele aborditableti lisanud USA arst sai 20-aastase vangistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase naine teetassi hoidmas.
Rase naine teetassi hoidmas. Foto: Katie Collins / PA Wire/PA Images/Scanpix

USAs raseda tüdruksõbra tee sisse aborditableti pannud arstile mõisteti 20-aastane vangistus, vahendab ABC News.

Virginia osariigis elanud ja töötanud pakistanlane Sikander Imran teadis, millist rohtu lisada oma tüdruksõbra joogile, et tema rasedus katkeks. Fiske oli 17 nädalat rase, kui ta suundus Imraniga kohtuma, et arutada lapse kasvatamise tingimusi. Siis pani arst tema tee sisse rohu, mis põhjustas enneaegse sünnitustegevuse vaid mõned tunnid hiljem.

Ta toimetati haiglasse, kuid lapse elu päästa ei õnnestunud.

Imran arreteeriti läinud aasta mais ning ta tunnistas end teos süüdi. Hoolimata Fiske kaotusest, võitles ta selle eest, et Imranile karmi karistust ei määrataks. Ta kaotas vahistamise järel oma litsentsi ja seisis silmitsi minimaalselt viieaastase vangistusega.

«Minu jaoks pole aeg, mis ta vanglas on, oluline,» ütles Fiske. «Arvan, et pigem on oluline rõhutada, et kui inimesed kannatavad depressiooni all, tuleb enne mõne teo sooritamist abi otsida.»

Imrani advokaatide sõnul oli arstil probleeme vaimse tervisega, sealhulgas kannatas ta paanikahäirete käes ja kaalus enesetappu.

20-aastasest vangistusest tuleb Imranil ära kanda vaid kolm aastat ning seejärel võidakse ta välja saata kodumaale Pakistani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles