Trumpi ja Kimi kohtumine Singapuris võib kesta kaks päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / Scanpix

Kui kõnelused USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni vahel edenevad hästi, võidakse neid pikendada ka kahele päevale, ütlesid allikad CNNile.

Ameerika Ühendriikide ametnikud on valmistunud selleks, et kõnelused võivad kesta kaks päeva, rääkisid kaks asjaga lähedalt seotud allikat.

Trump ja Kim kohtuvad esimest korda tuleval teisipäeval Singapuris ning Ühendriikide riigipea peaks plaanide kohaselt koju tagasi pöörduma järgmisel päeval, kuid USA esindajad Singapuris on seadnud paika ka plaani juhuks, kui kõnelused peaks kestma kauem.

Valge Maja pressiesindaja keeldus väiteid kommenteerimast.

Pole teada, kas Trump ise tahaks kõnelusi pikendada, kuid ta on väljendanud soovi läheneda läbirääkimistele paindlikult ning on rõhutanud oma abidele ja USA liitlastele, et ta kavatseb Põhja-Korea liidriga suheldes järgida oma kõhutunnet.

Kohtumine Singapuris on esimene kord, kui ühe laua äärde istuvad ametisolev USA president ning Põhja-Korea juht. Kõnelused algavad Singapuris Sentosa saarel asuvas Capella hotellis 12. juunil kell 9 hommikul kohaliku aja järgi (kell 4 öösel Eesti aja järgi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles