Paavst manitses Vatikanis naftafirmade juhte fossiilkütuste kasutamist vähendama (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: VINCENZO PINTO / AFP / Scanpix

Paavst Franciscus kutsus maailma juhtivad naftafirmade juhid vatikani, et manitseda neid kliimamuutuste aeglustamiseks fossiilkütuste kasutamist vähendama.

«Tsivilisatsioonil on vaja energiat, kuid energia kasutamine ei peaks hävitama tsivilisatsiooni,» lausus paavst kahepäevasel kohtumisel Vatikanis.

Franciscus teatas, et kliimamuutused on pretsedenditu väljakutse ning maailm peab töötama välja energiatarbimise mooduse, mis vähendaks saastet, vaesust ja seisaks sotsiaalse võrdsuse eest.

Vatikani teaduste akadeemia suletud uste taga peetud konverentsi näol on tegu pretsedenditu juhtumiga, kokku olid kutsutud nii naftafirmade juhid, investorid ja Vatikani eksperdid.

«Me teame, et meie ees seisvad väljakutsed on omavahel ühenduses,» märkis Franciscus. «Kui me tahame kaotada vaesuse ja nälja, peame tagama ligipääsu elektrivõrgule üle miljardile inimesele, kellel see täna puudub.»

«Kuid see energia peaks olema puhas, vaja on süstemaatiliselt vähendada fossiilkütuste kasutamist. Meie soov tagada kõigile ligipääs energiale ei peaks tooma kaasa soovimatuid kliimamuutusi, mis viivad omakorda katastroofilise globaalse temperatuuri tõusuni, inimvaenuliku keskkonna tekkeni ja suurenenud vaesuseni,» lisas paavst.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles