Itaalia soovib migrantide sõelumiskeskusi Põhja-Aafrikasse (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matteo Salvini.
Matteo Salvini. Foto: TIZIANA FABI / AFP / Scanpix

Liibüasse migratsioonikriisi arutama sõitnud Itaalia siseminister Metteo Salvini teatas, et soovib migrantide sõelumiskeskusi Põhja-Aafrikasse, et reguleerida Euroopasse tulevate sisserändajate hulka.

Salvini kohtus eile Liibüa sise- ja asepeaministriga, et arutada põgenikekriisi võimalikke lahendusi.

«Liibüa lõunaossa tuleks rajada vastuvõtu- ja tuvastuskeskused,» lausus Salvini pärast kohtumisi.

Ettepanekut seada siise asüülitaotluskeskused väljapool Euroopa Liidu piire arutatakse tõenäoliselt ka sel nädalal toimuval EL-i liidrite kohtumisel, mis jätkavad pühapäeval toimunud erakorralise kohtumise rändeteemat.

Itaalia on teatanud oma sadamate sulgemisest Vahemerelt päästetud migrantidele.

«Las Liibüa võimud hoolitsevad migrantide päästmise, hoolekande ja koduriiki tagasi saatmise eest, nagu nad on seda teinud mõnda aega ilma mittetulundusühingute laevade segamiseta,» lausus Salvini. «Itaalia sadamad on ja jäävad suletuks neile, kes abistavad inimkaubitsejaid.»

Itaalia valitsus tegi ka nädalavahetusel Brüsselis oimunud erakorralisel kohtumisel EL-i riikidega ettepaneku rajada asüülitaotluskeskused Põhja-Aafrikasse ning suunata EL-i abi riikidele, mis tegelevad inimakubandusega võitlemisega.

Sel nädalal toimuv Euroopa Ülemkogu keskendub peaasjalikult migratsiooniteemale, mis on saanud põletavaks küsimuseks ka Saksamaal, kus siseminister Horst Seehofer ähvardab ilma kantsler Angela Merkeli toetuseta riigi piiridel kontrolli kehtestada.

Merkel palus Seehoferil otsusega oodata Euroopa Ülemkogu lõpuni, kust kantsler loodab põgenikekriisile üle-euroopalist lahendust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles