Euroopas rünnati IKEA poode

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi politsei kammis Eindhovenis pärast pommirünnakut läbi sealse Ikea kaubamaja ümbruse.
Hollandi politsei kammis Eindhovenis pärast pommirünnakut läbi sealse Ikea kaubamaja ümbruse. Foto: SCANPIX

Hollandis, Belgias ja Prantsusmaal evakueeriti eile väikeste pommiplahvatuste tõttu kolm IKEA poodi.

IKEA kaubamajades aset leidnud plahvatuste põhjustajateks olid ilutulestikuraketid, vahendas MTV3.Toimunut uurib politsei ja seetõttu ei saa IKEA plahvatusi praegu täpsemalt kommenteerida.

Esimene rünnak leidis aset Belgias Genti linnas, kus asuvas IKEA kaupluses plahvatas vahetult pärast pommiähvarduse tegemist kaks äratuskella. Plahvatuses said kergelt viga kaks Ikea töötajat. Politsei evakueeris mööbli- ja sisustuskaubamajast 250 inimest, vahendasid YLE ja The Local kohalikke uudistevõrke.

Hiljem lasti Hollandis Eindhovenis õhku IKEA ees asuv prügikast. Ka seal tehti pommiähvardus ja politsei evakueeris kaubamaja.

Kolmas plahvatus kärgatas Põhja-Prantsusmaal Lille'is.

Belgia ajalehe Le Soir teatel olid kõigis kolmes asukohas kasutatud lõhkeseadmed identsed, mistõttu uurivad politseiametid intsidentide võimalikku seotust.

Kõik kolm kaubamaja kontrolliti öösel üle ja tunnistati turvalisteks. Täna olid need avatud tavapärasel ajal.

Rootsi mööbligigandi vastu on ka varem pommirünnakuid kavandatud. 2002. aastal leidis Hollandi politsei pommi kahest IKEA poest, 2009. aastal evakueeriti pommiähvarduse tõttu kauplus Amsterdamis. Sarnaseid ähvardusi on IKEA vastu tehtud ka mujal Euroopas, näiteks Suurbritannias ja Poolas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles