Iraani võimud sulgesid reformimeelse ajalehe

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad.
Iraani president Mahmoud Ahmadinejad. Foto: Reuters / Scanpix

Iraani võimud andsid käsu sulgeda sageli president Mahmoud Ahmadinejadi poliitikat kritiseerinud liberaalse nädalalehe.


Reutersi teatel saatis ajakirjanduse järelevalvenõukogu laupäeval nädalalehele Shahrvand-e Emrouz (Tänapäeva Kodanik) ametliku sulgemisteate, kirjutas ajaleht Kargozaran.

Selle kohaselt suleti nädalaleht, sest selle sisu oli «vastuolus kirjastaja poolt varem võetud kohustustega», täpsustas Kargozaran, kuid ei toonud konkreetseid näiteid.

Iraani ajakirjanduse järelevalvenõukogu ja kohtud on alates 2000. aastast sulgenud sadakond väljaannet, mida on nimetatud «lääne etturiteks». Väljaandeid on süüdistatud ka Iraani religioosse riigikorralduse õõnestamises.

Islamivabariigi poolriikliku uudisteagentuuri Fars teatel suleti Shahrvand-e Emrouz valitsuse poliitika väära kajastamise pärast.

Analüütikute hinnangul on reformimeelsete väljaannete sulgemise eesmärk vaigistada konservatiivse presidendi kriitikuid. Valitsus on sedalaadi süüdistused aga tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles