Mumbais toimus mitu ohvriterohket plahvatust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatuses vigastada saanud mees haiglas.
Pommiplahvatuses vigastada saanud mees haiglas. Foto: SCANPIX

India tähtsaimas finantskeskuses Mumbais plahvatas lühikeste vahedega kolm lõhkekeha, mis nõudsid vähemalt 21 inimelu.

Maharashtra osariigi peaminister Prithviraj Chavani nimetas plahvatusi koordineeritud terrorirünnakuteks, lisades, et lisaks hukkunutele sai viga veel 113 inimest, vahendas BBC.

Juhtunu tõttu on antud hoiatus ka pealinnale Delhile, Calcuttale ja mitmetele teistele linnadele. Seni pole ükski rühmitus juhtunu eest veel vastutust endale võtnud.

2008. aasta novembris toimus samas linnas terrorirünnak. Toona saabusid Pakistani islamistliku äärmusrühmituse Lashkar-e-Taiba võitlejad Pakistanist üle mere Mumbaisse ning ründasid kolme päeva jooksul kaht luksushotelli, rongijaama, restorani ja juudikeskust.

Terrorirünnakutes hukkus 166 inimest ja üheksa rünnaku korraldajat ning see muutis eriti pingeliseks kahe kõrvuti paikeneva tuumariigi suhted. Kardeti isegi sõja puhkemist, sest mõlemad riigid koondasid ühisele piirile vägesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles